Flatbrød

(oppskrifter brukt bl.a. av Bærum Husflidslag)

 
Flatbrød uten poteter
200 gr byggmel (1,5 dl)
100 gr sam. Hvete (fin) (2dl)
100 gr siktet rugmel (2 dl)
1/2 ts salt
1,5 - 2 dl vann
2,5 dl melk

Bland alt det tørre
Slå i væske og rør sammen
Kna inn byggmel til en passe deig på bordet, bak ut i byggmel.
 
Flatbrød med poteter
400 gr malte poteter (Beate, Laila eller Kerrs Pink) 
  3 dl melk 
300 gr siktet rugmel 
1-2 ts salt. 

Kok potetene med skallet på. 
Skrell potetene og mal potetene (varme) to ganger sammen med saltet. 
Avkjøles helt ! 
Rør inn mel og melk med sleiv. Legg over et håndkle og sett bollen i en plastpose. 
Deigen skal kjølig til neste dag. Zzzzzzz.....
Rør inn ca 350 gr sammalt hvete og byggmel (evt. bare sam.hvete). Kna deigen godt på bordet til den er smidig og fin.
Bakes ut i byggmel.
 

Home

murray.no